Monday, March 13, 2017

Един блогър разказва за... нещата от живота на един блогър!?



"Понякога стоя и си мисля. А понякога - просто си стоя." е казал Мечо Пух съвсем мъдро. И аз така като него докато си стоях започнах да си мисля. За нещата от живота. За блогърстването! Какво е да си блогър? Как се стигна до тук?
Напоследък в социалните мрежи има страшно много дискусии за това дали блогърите са злото на 21 век или всъщност са полезни, готини, интелигентни и т.н
Никога не бих могла да сложа всички под общ знаменател! Някой го правят за известност, други, защото са нарцистични, трети защото така намират начин да изразят себе си, четвърти от чиста любов към сферата, за която пишат.
Защо го правя аз? Отговорът ми може да ви се стори малко тъп, но това е самата истина: Никога не съм била особено постоянна. Имало е страшно много неща, за които се паля като новогодишна пиратка и изгарям също толкова бързо... То не беше шиене, то не беше да уча архитектура, то не беше йога, то не беше военно кореспондентство (yes, I know!), то не бяха ски/ сноуборд/ канго джъмпс и т.н и т.н.
И макар всички тези занимания да са ме обогатявали по някакъв начин... винаги съм била непостоянна в практикуването им, а много от тях и изоставих напълно.
Но не и блога! Същата страст, която усещах в деня, в който регистрирах домейна си и натиснах бутона "Създай", усещам и до ден днешен! И сега, докато пиша тази публикация.
Почти пет години нито за момент не съжалих, че съм започнала това пътуване, което не ме интересува дали ще ме заведе до front-row в Милано, Ню Йорк или Париж... стига да продължава да ме води до мен самата.

В духа на тази публикация, реших да ви представя един забавен, но и много верен поглед към блогърската действителност в пет основни опорни точки: 
Фотограф, приятели, гадже, родители, колеги
Неделима част от живота на всеки един от нас, блогърите, те играят доста важна роля, макар понякога да не го осъзнаваме. Нека обясня защо...

Фотограф
Не случайно започвам с фотографа. Ако си моден блогър, фотографът е неделима част от твоя блог. Той просто не може да съществува без него! В този ред на мисли, връзката между блогъра и неговия фотограф е свещена! Разбирате се с поглед, правите компромиси един за друг и заедно се радвате на успешната си работа. Взаимното уважение е изключително важно. Може и да не се вижда, но нека си го признаем.... той върши основната работа. Аз само си стоя пред камерата и от време на време правя едни и същи пет крачки по 40 пъти, докато получим перфектния кадър... :D 
А и не забравяйте, че фотографът притежава всички онези снимки, на които си полу-заспал, в момента на кадъра си кихнал, залитнал си или направо си паднал докато си опитвал да направиш снимка с подскок :D Така че, съветът ми е да не го разгневявате!
Абе въобще, важно е да сте добър екип! И в никакъв случай да не го приемате за даденост! "Звездите" сте и двамата. Защото без него с камерата пред теб, ти ще си просто едно добре облечено и нагласено момиче, което стои в една поза.
С Ники (Vibrant Frame) се познаваме много добре! Той е един от най-скъпите ми приятели още от гимназията, когато и двамата бяхме леко объркани в стила си и прическите си... :D

Приятели
Фенове! Те те подкрепят, макар и да не говорят често за това. Знаят с какво се занимаваш и уважават усилията ти. Разпитват само ако нещо в твоите публикации им е направило впечатление и най-важното - искат модни съвети от теб! Като се започне от това къде да пазаруват и се стигне до действителен шопинг с тях. Това винаги много ме радва, защото означава, че някой се доверява на преценката ми. И винаги гледам да оправдавам очакванията.
(подразделение) По-близки приятели
Критици! Всеки блогър има поне двама-трима такива. Аз си имам Кристина. :D
В своето сърце те са истински фенове! Четат всичко, отразяват всичко, следят социалните ти профили. Никога не пропускат нищо... най-вече да кажат мнението си! Дори и понякога да не искаш да го чуваш. Тук трябва винаги да помниш, че те не го правят, за да те наранят или от хейт. О, не! Правят го, защото те обичат и искат да си възможно най-добрия в това, което правиш.
Също така, трябва да им се даде кредит. Това да си кажеш откровеното мнение пред някой, на когото държиш, не винаги е лесно.

Родители
Мама
Освен втори гардероб, мама е най-големият фен! Абсолютен номер едно!
Следвайки старата поговорка: "Моето гардже си е най-хубавото!", за нея това безспорно е така. Тя винаги ти казва кога е прочела новия ти пост, колко си красива на снимките, колко хубави са ти дрехите и т.н. Мама е огромна подкрепа. Тя се радва двойно повече на всеки твой успех и се гордее с теб. А ти просто защото искаш да продължаваш да я радваш, даваш всичко от себе си. :)
Тати
Фен номер две! Заради по-тихата си подкрепа, той идва след мама, която не отстъпва първото място на абсолютно никой! Но той е там и ти го знаеш. Тати се гордее с твоите решения и най-вече - с постоянството ти. Той просто иска да те вижда щастлива и ако това те прави такава, то за него това е напълно достатъчно, за да даде всичко от себе си, опитвайки се да ти помогне!

Гадже
Тук нещата са леко сложни, защото при всеки е различно. Гаджето е точно толкова замесено в блога, колкото сам поиска да бъде. От време на време може да е фотограф, IT специалист, критик, фен, дори и част от сесиите. За мен е важно да не се оказва натиск. Всеки си има собствени интереси и хоби. Блогът е моето и определено НЕ означава, че трябва да е и неговото! Но въпреки това, той винаги ще окаже подкрепа, когато имаш нужда от нея. За него си красива на всички снимки, макар понякога да те бъзика за светещите си кецове или за онези другите с помпони на връзките :D

Колеги
Да, имаш колеги! Защото да си блогър (все още) не плаща сметки и не купува храна и дрехи.  Поне при мен не! :D Затова имаш и работа, и колеги и се опитваш да жонглираш с всичко наведнъж и постоянно. Та колегите... някои от тях нямат представа, но има и такива, които знаят с какво се занимаваш. Не говорите често за това, но понякога те питат разни неща относно блогър-стването. Заедно се радвате на вкусотиите, които идват от време на време в офиса и напълно ти влизат в положението, когато вместо да обядваш си вземеш обедната почивка, за да снимате сесия :D

So that's from me! ;)

Follow Games of Fashion on:
FACEBOOK // INSTAGRAM


2 comments:

  1. Супер сладурски пост :)
    Поздрави,
    Вики
    www.vickyweek.com

    ReplyDelete
  2. Така е отвсякъде! �� Супер свеж пост, браво!

    ReplyDelete

Thank you for visiting!
Your comments make my day brighter :)

-Preslava